A hivatkozás el lett küldve a megadott e-mail címre.

Erre az e-mail címre nem tudjuk a hivatkozást elküldeni. Kérjük, ellenőrizze az e-mail címet!

Missing captcha code. Please check whether your browser is not blocking reCAPTCHA.

Invalid captcha code. Please try again.

GEO5

Szondázások

A GEO5 programmal közvetlenül a szondavizsgálatok adataiból (SPT, CPT, DMT, PMT) számíthatunk szerkezeteket, így elhagyhatjuk, vagy csökkenthetjük az általános módon megadott talajjellemzőket. Az összes szondavizsgálat megadható vagy importálható a Rétegtan programba.

Szondavizsgálatok adatainak importálását támogató programok

Általában a geotechnikai programok fő bemenő paraméterei a talajjellemzők, melyeket geológiai feltárásokból, laborvizsgálatokból ismerünk. Amennyiben szondavizsgálatokra alapuló számításokat alkalmazunk, ezek az adatok nem szükségesek, csak a vizsgálatból kapott adatsort kell megadni.

A GEO5 szoftver számos programot tartalmaz, melyekbe közvetlenül importálhatók a szondavizsgálatok (CPT – statikus szondázás, DMT – lapdilatométeres vizsgálat, DPT – verőszondázás, PMT– pressziométeres vizsgálat, SPT – standard penetrációs vizsgálat) adatsorai.

A Cölöp CPT programot statikus szondázás (CPT) eredményei alapján végzett teherbírás- és süllyedésszámítás, valamint standard penetrációs vizsgálat (SPT) eredményei alapján végzett teherbírás számítására használhatjuk.

GEO5 Pile CPT      GEO5 Síkalap     

A Síkalap CPT programmal síkalapok statikus szondázásra (CPT), standard penetrációs vizsgálatra (SPT) és lapdilatométeres vizsgálatra (DMT) alapuló teherbírás- és süllyedésvizsgálatát végezhetjük el.

A Síkalap programmal síkalapok teherbírását és süllyedését számíthatjuk lapdilatométeres vizsgálatra (DMT) alapozva.

A Mikrocölöp programmal ágyazási tényezőt számíthatunk pressziométeres (PMT) és standard penetrációs vizsgálatokra (SPT) alapozva.

A Szádfal ellenőrzés programmal lehetőségünk van az ágyazási tényező pressziométeres (PMT) illetve lapdilatométeres (DMT) vizsgálat alapján történő számítására.

GEO5 Sheeting Check    

Bármely említett helyszíni vizsgálat megadható (vagy importálható) a GEO5 - Rétegtan programba talajrétegződés geológiai modelljének létrehozásának céljából. Szakszerű vizsgálati jelentések készítéséhez a program Rétegtan - Jelentések és a Rétegtan - Keresztmetszetek moduljai elérhetőek.

Program helyszíni fúrások nyilvántartására

A munkafolyamatot 3 lépésre bonthatjuk. Először geológiai adatokat állítunk elő a fúrási eredményekből, azután geológiai keresztszelvényeket készítünk és végül megtervezzük a 3D rétegmodellt. Nézze meg az oktató videókat.

GEO5-2019-Video-Stratigrafie-geological-data-reporting-from-site-investigation

1. Geológiai jelentések

GEO5-2019-Video-Stratigraphy-creation-of-geological-cross-section

2. Geológiai keresztszelvények
létrehozása

GEO5-2019-Video-Stratigrafie-3D-subsoil-modeling-in-Stratigraphy

3. 3D rétegmodellezés

Az elkészített modell módosítható a Rétegtan – Földmunkák modul segítségével.

GEO5 Stratigraphy - Earthworks - Building modeling and cubature calculations

4. Épület modellezése és
kubatúra számítások

Rétegtan modulok

A GEO5 Rétegtan - Jelentések modul helyszíni vizsgálatokból (fúrások, feltárások, SPT, CPT, DMT, stb) készült jegyzőkönyv készítésére használható. Választhatunk számos előre definiált sablon közül, és lehetőségünk van felhasználói sablon és adatközlés létrehozására.

A GEO5 Rétegtan - Keresztmetszetek modullal könnyen hozhatunk létre szelvényeket egyéb CAD program használata nélkül. A geológiai környezet bemutatása történhet rétegek, zárványok közti határfelületek megadásával, valamint fúrások hozzáadásával a modellhez. Talajvízszinteket, szerkezeteket, valamint felhasználói leírásokat adhatunk hozzá a szelvényrajzhoz.

A GEO5 Rétegtan – Földmunkák modult olyan szerkezetek modellezésére tervezték, mint az alapozó gödrök, utak, vasutak, kőbányák, lejtők és mások. Ezenkívül kiszámítja a földmunka vagy a terep mozgási volumenét. Keresztmetszetek is létrehozhatók, amelyek más GEO5 programokba is exportálhatók.

További modulok készülnek: talaj-alaptest kölcsönhatások, talajlabor és egyéb vizsgálatok kiértékelése és feldolgozása.

Próbálja ki a GEO5 szoftvert.
Ingyenesen!

Próbálja ki a GEO5 szoftvert.
Ingyenesen!

A szoftver mobil eszközökön nem működik. Ennek ellenére tudunk küldeni letöltő hivatkozás e-mail címére.

A GEO5 időt takarít meg!

Több ajánlólevél

Szüksége van további információra?

További információ az árlistában. Egyéb információért nyugodtan lépjen velünk kapcsolatba!