GEO5

Cölöpalapok

Egyedi cölöp tervezése

Egyedi cölöp függőleges és vízszintes teherbírásának vizsgálatához a Cölöpök programot használhatjuk. A számítást több analitikus vagy a numerikus alapú rugós módszerrel is végezhetjük. A program teher-süllyedés görbékre alapozva számítja ki a cölöp süllyedését. Emellett VB cölöpök függőleges és vízszintes vasalását is meghatározhatjuk a programmal. Emellett fa és acélcölöpöket is ellenőrizhetünk vele.

Közvetlenül helyszíni vizsgálatokra (CPT, SPT) alapuló teherbírás- és süllyedésszámítást a Cölöp CPT programmal végezhetünk.

Cölöpcsoport vizsgálata

Cölöpcsoportok vagy merev lemezhez kapcsolt mikrocölöpök számítását a Cölöpcsoport programmal végezhetjük. A számítást kohéziós és szemcsés talajokra analitikus módon, valamint numerikus módon, rugód módszerrel is végezhetjük. Rugós módszer esetén az egyedi cölöpök teherbírása a Cölöpök vagy Mikrocölöp programokban lehetséges. Az adatátvitel automatikusan történik a programok között.

Közvetlenül helyszíni vizsgálatokra alapuló cölöpcsoport tervezést a Cölöp CPT programban végezhetjük el.

Mikrocölöp vizsgálata

Normálerővel vagy nyomatékkal terhelt mikrocölöp tervezését a Mikrocölöp programmal végezhetjük. Kiszámíthatjuk vele az injektált szakasz, valamint a cölöpfej függőleges teherbírását. A program lehetővé teszi a kihajlás ellenőrzését, valamint a korrózió hatásának figyelembevételét.

A GEO5 időt takarít meg!

Több ajánlólevél

Próbálja ki a GEO5 szoftverrel való munkát

Aktiválja a 14 napos próbaverziót elemzési korlátozások nélkül, ingyenesen.