GEO5

Alagutak és aknák

Alagutak és gyűjtők tervezése

A pajzsos, a nyílt munkagödrű vagy lőttbetonnal támogatott alagutak számítására használható általános program a FEM program, amivel végeselem módszer alkalmazásával minden geotechnikai feladatot meg tudunk oldani. A program több lineáris és nemlineáris anyagmodellt, fejlett hálógenerátort, valamint gerenda és kontaktelem egyszerű modellezésére használható több lehetőséget tartalmaz. Az alagút falát gerenda és/vagy héjelemekkel is modellezhetjük.

Többlépcsős fejtési módok

A FEM - Alagút kiegészítő modul lehetőséget nyújt a többlépcsős fejtési módokkal (SEM, NETM) kapcsolatos olyan speciális lehetőségek figyelembevételére, mint az elsődleges borítás okozta szilárdságnövekedés, a lőttbeton öregedése, vagy a körülvevő küzetkörnyezettel való együttdolgozás csökkenése (lambda módszer).

Földrengések földalatti szerkezetekre gyakorolt hatását teljes dinamikus vizsgálattal a FEM - Földrengés kiegészítő modulban vizsgálhatjuk.
A fejtésnek a környező épületekre gyakorolt hatását analitikus módon a Felszín süllyedés programban határozhatjuk meg.
A süppedési vályú alakja mellett a felszerkezet egyenlőtlen süllyedés okozta várható tönkremenetele is számítható.

Aknák tervezése

Köralakú aknák terheinek számítását az Akna programban hajthatjuk végre. A program meghatározza a térbeli földnyomásokat, valamint az egyes szinteken fellépő igénybevételeket.

A GEO5 időt takarít meg!

Több ajánlólevél

Próbálja ki a GEO5 szoftverrel való munkát

Aktiválja a 14 napos próbaverziót elemzési korlátozások nélkül, ingyenesen.