Pont- és sávalapok

A síkalapok leggyakoribb formái a sáv- és pontalapok. Különböző alapozástípusokat számolhatunk a Síkalap és a Síkalap CPT programokban.

A Síkalap program az alapozás talajkörnyezetének teherbírásának meghatározásához az M-C szilárdsági paramétereket használja (ϕ, c), míg a Síkalap CPT program helyszíni mérések alapján határozza meg az alaptest teherbírását. A statikus szondázás (CPT) mellett, dinamikus és pressziométeres szondázással (SPT, PMT) is dolgozhatunk.

Mindkét programmal számíthatunk süllyedést, megtervezhetjük az alap vasalását, és tervezhetünk hosszmentén terhelt, vagyis fal alatt húzódó, vasbeton sávalapokat.

Ipari padlók és lemezalapok

A Lemez programmal lemezalapokat és ipari padlókat számolhatunk. Végeselem módszerre (VEM) alapozva a programmal meghatározhatjuk az alakváltozásokat, igénybevételeket, és megtervezhetjük vele az általánosan megadott lemez vasalását. A lemeznek különböző gyámolítási formákat adhatunk meg, például cölöp, rugalmas altalaj. A programmal födémet is számolhatunk.

Sávalap

Nem egyenletesen, vagyis oszlopokkal terhelt, sávalap esetén ajánljuk a Gerenda program használatát, mellyel rugalmas ágyazású gerenda igénybevételeit határozhatjuk meg.

A GEO5 időt takarít meg!

Több ajánlólevél

Próbálja ki a GEO5 szoftverrel való munkát

Aktiválja a 14 napos próbaverziót elemzési korlátozások nélkül, ingyenesen.