GEO5

Állékonyságvizsgálat

Talajrézsűk állékonyságának vizsgálata

Általánosan megadott talaj vagy mállott kőzetrézsűk állékonyságának analitikus vizsgálatát a Rézsűállékonyság programban végezhetjük. A Rézsűállékonysággal meghatározhatjuk a mértékadó kör- vagy sokszögcsúszólapot, egyedi talajvízviszonyokkal számolhatunk, miközben stabilizáló szerkezeteket, mint horgonyokat, talajszegeket, georácsokat és/vagy cölöpöket is figyelembe vehetünk.

A megtámasztó cölöpök alakváltozásait és teherbírását a Megtámasztó cölöp programban ellenőrizhetjük.

GEO5 geotechnikai szoftverek - Talajrézsűk állékonyságának vizsgálata

Sziklarézsűk állékonysága

Sziklarézsűk sík- vagy sokszögcsúszólappal történő vizsgálatát a Kőzetállékonyság programmal végezhetjük el. Emellett kőzettömböket is vizsgálhatunk sztereógrafikus Lambert projekcióval.

GEO5 geotechnikai szoftverek - Sziklarézsűk állékonysága

Mesterséges rézsűk stabilitása

Geotextíliával erősített rézsűket MSF fal programban tervezhetünk. A globális állékonyság mellett a programmal elvégezhetjük az egyéb szükséges ellenőrzéseket, mint a belső állékonyság, a megerősítésen való elcsúszás, kiborulás, elcsúszás és az altalaj teherbírásának vizsgálatát.

A Szegezett rézsű programot szegekkel, lőttbetonnal és acélhálóval erősített rézsűk számítására használhatjuk. A teljes stabilitás vizsgálata mellett a szegek belső stabilitását, a vasbeton vagy acélhálóborítás méretezését is ellenőrizhetjük.

GEO5 geotechnikai szoftverek - Mesterséges rézsűk stabilitása

VEM vizsgálat

Rézsűállékonyság - Vízáramlás kiegészítő modulban lehetőségünk van talajvíz numerikus szivárgási vízáramlás vizsgálatára. Állandó és változó áramlás is figyelembe vehető.

Általánosan megadott rézsűk numerikus vizsgálatát FEM programban is végezhetjük. A program lépésenként végzi el a M-C nyírószilárdsági paraméterek (ϕ, c) redukcióját, amely minden kivitelezési fázisban lefuttatható. Amennyiben szükségünk van a numerikus vízáramlási számításra, az a FEM Vízáramlás kiegészítő modulban oldható meg.

GEO5 geotechnikai szoftverek - VEM vizsgálat

A GEO5 időt takarít meg!

Több ajánlólevél

Próbálja ki a GEO5 szoftverrel való munkát

Aktiválja a 14 napos próbaverziót elemzési korlátozások nélkül, ingyenesen.