GEO5

Kulcsok és licensz

Kulcsok típusai

A Fine licenszrendszere a következő Gemalto Sentinel kulcstípusokat használja:

Kulcs Kulcstípus Kinézet Használható Kulcs neve
Hardver Helyi Egy felhasználó HASP HL Max
Időben korlátozott helyi HASP HL Time
Hálózati Több felhasználó HASP HL Net (10,50)
Időben korlátozott hálózati HASP HL NetTime (10,50)
Szoftver Időben korlátozott helyi Egy számítógép HASP SL AdminMode

Hardverkulcs - Helyi

A hardverkulcs egy kis külső egység, amelyet a gépe USB portjához kell csatlakoztatni. Telepítheti programot tetszőleges számú gépre, abban a tudatban, hogy a program csak azon fog működni, amelyhez a helyi kulcsot (hardverkulcs) csatlakoztatta.

Hardverkulcs - Hálózati

A hálózati hardverkulcs egy kis egység, melyet a hálózaton található bármely gépre csatlakoztathat. A szoftvert egyidejűleg használó felhasználók száma megegyezik a megvásárolt licenszeinek számával. Több számítógépen vagy virtuális gépen használhatja a szoftvert.

Szoftverkulcs

Ez egy egyedi kód a meghajtóján, amelyet annak a számítógépnek a hardverjéhez igazítottunk, amelyre a szoftvert telepítette. A szoftverkulcsot emailben küldjük. Csak egy gépre telepítheti, és csak azon használhatja a szoftvert. Ha új gépet vásárol (amennyiben kereskedelmi verzióról van szó), a kulcs átvihető. A szoftverkulcs nem használható virtuális gépen.

Licensztípusok

A licensz típusát a használat célja határozza meg – helyi licensz (egyedülálló számítógéphez) VAGY hálózati licensz (több számítógéphez vagy virtuális géphez a hálózaton). További információ a licensztípusokról.

Kulcsok illesztőprogramjai

Tekintse meg a letöltéseket a kulcsok illesztőprogramjaihoz.

Licenszekkel és kulcsokkal kapcsolatos műveletek

Ez a rész a Fine licenszekkel kapcsolatos egyes műveleteket írja le.

GYIK

AZ USB kulcs nem felismerhető, mit tegyek?

Amikor csatlakoztatja az USB kulcsot, egy piros LED világítása jelzi, hogy helyesen működik az. Ha a piros LED nem világít, próbálja meg telepíteni az illesztőprogramot.


Hol találom a kulcsom szériaszámát?

Kulcs szériaszámát megtalálhatja a Fine Licensz Kliens programban úgy, mint „KeyID”.


Hogy telepíthetem a kulcs illesztőprogramját?

Amennyiben problémája van a GEO5 szoftverrel, bizonyosodjon meg róla, hogy a legfrissebb illesztőprogram helyesen van telepítve. Tekintse meg a következő oldalt az illesztőprogram telepítéséhez.


Lehetséges a szoftverkulcs átvitele másik gépre?

A szoftverkulcsot annak a számítógépnek a hardveres paramétereihez igazítottuk, amelyet a telepítés céljaként jelölt meg. Amennyiben új gépet vásárol, a kulcs áthelyezhető (csak kereskedelmi verziónál). Amennyiben a merevlemez sérült/elveszett, lépjen kapcsolatba velünk .


Lehetséges annak a számítógépnek a hardverének megváltoztatása, amire a szoftverkulcsot telepítettem?

Amennyiben a hardver csak részlegesen változott, a kulcs teljeskörű működésének visszaállításához jelentse a változásokat.


A hálózati kulcs hogyan működik?

A hálózati licenszeket csak hardverkulccsal szállítjuk. Ha hálózati licenszt vásárol, a hálózat több számítógén vagy virtuális gépén használhatja azt. A szoftvert egyszerre használók maximális száma megegyezik a megvásárolt licenszek számával. A használathoz szükséges, hogy a hardverkulcs csatlakoztatva legyen a hálózat egy gépéhez. További információ a hálózati licensz beállításhoz.


Mit csináljak, ha elveszett vagy megsérült a hardverkulcs?

A hardver vagy szoftverkulcs jelenti a licenszt. Az elveszett hardver- ill. szoftverkulcs az azt tartalmazó licensz elvesztését jelenti. A sérült hardverkulcs cserélhető egy új hardverkulcs áráért - lásd árlista). A régi kulcsot ennek ellenére vissza kell küldeni.


Hogy biztosíthatom magam a szoftverkulcs elvesztése ellen?

Ajánljuk a Windows biztonsági mentés menüben található Biztonsági mentés és helyreállítás eszközt, mellyel lemezkép másolatot készíthet - biztonsági mentés a teljes a PC-n futó Windows operációs rendszerről, az összes programról, fájlról és beállításról. Ha számítógépe tönkremegy, a biztonsági mentésből helyreállíthatja azt, és percek alatt újra dolgozhat egy ugyanazon vagy másik a merevlemezen.


Hogyan deaktiváljam a szoftverkulcsot?

Ha deaktiválni szeretné szoftverkulcsát, kérjük, írjon e-mailt support@fine.cz.