A hivatkozás el lett küldve a megadott e-mail címre.

Erre az e-mail címre nem tudjuk a hivatkozást elküldeni. Kérjük, ellenőrizze az e-mail címet!

GEO5

FEM

Ez a program többféle geotechnikai feladat számítására alkalmas, beleértve a süllyedést, szád- és cölöpfalazást, rézsűállékonyságot, földkiemelést, alagútszámítást, állandó vagy változó vízáramlást, konszolidáció számítást, stb.

Licenc Ár: 728 500 Ft

Próbálja ki a GEO5 szoftvert.
Ingyenesen, megkötések nélkül!

Fő tulajdonságok

Anyagmodellek

Adott talaj vagy kőzettömeg pontos és megbízható reakciója megfelelő anyagmodell használatával kapható. A jelenlegi verzió a következő modelleket kínálja:

 • Lineárisan rugalmas modell
 • Módosított lineárisan rugalmas modell
 • Mohr-Coulomb modell
 • Drucker-Prager modell
 • Cam Clay modell
 • Hipoplasztikus agyag

Beépített geometriai modelljavító, automatikus hálógenerálás

A program tartalmaz egy beépített geometriai modell javítót. Minden anyagfelület, új szerkezet, vagy kivitelezési fázis (alagút földkiemelés, alaptest földkiemelése) egymástól függetlenül meghatározható. A hálógenerátor lefuttatása előtt a program automatikusan megkeresi az összes megadott vonal és zárt régió metszéspontjait, és ennek megfelelő geometriai modellt készít. Ezáltal egy viszonylag bonyolult szerkezet bevitele is könnyű feladattá válik.

Hálógenerátor

A program tartalmaz egy beépített automatikus hálógenerátort, amelyik jelentősen csökkenti a végeselem háló felépítésének időtartamát. 3 és 6 csomópontú háromszögelemek állnak rendelkezésre. A végeselemháló sűrűsége állandónak feltételezett az egész modellre, de könnyen sűríthető lokális területeken, igény szerint. Így egy komplex szerkezet végeselem hálójának előkészítése is csak a felhasználó néhány percébe telik. A program lehetővé teszi vegyes háromszög végeselemháló generálását.

Peremfeltételek

A program tartalmaz egy automatikus peremfeltétel generátort.

A legtöbb alkalmazásban a felhasználónak nem kell foglalkoznia ezzel a feladattal. Ha szükséges, további peremfeltételek (befogott, csuklós, rugó, elmozdulás) megadhatók bárhol a talajtömegben.

Rúdelemek

A rúdelemek gerendák, alagútfalak, munkagödör határolások definiálására szolgálnak. A számítás eredményeképp a program előállítja az igénybevételek (hajlítónyomaték, normál és nyíróerők) eloszlását a rúdelem mentén. A rúdelemeket a topológiában már meglévő vonalak mentén adhatjuk meg. A rudak paramétereit azonban minden egyes kivitelezési fázisban megváltoztathatjuk (pl. növelhetjük a vastagságát), vagy akár teljesen el is távolíthatjuk a számításból.

Horgonyok, geotextíliák, georácsok

A program lehetővé teszi bármennyi horgony bevitelét a számításba. A horgonyok kezdő és végpontjuk, valamint merevségük által meghatározottak. A horgony végpontok illeszkednek a meglévő végeselem hálóra, úgyhogy egy horgony bárhová elhelyezhető a talajtömegben. Az adatbevitel további egyszerűsítése, hogy a horgony kezdőpont elhelyezhető a terepre, vagy külön felületre.

Teher

A program tetszőleges számú teher (sávos, trapéz, vonalmenti) megadását teszi lehetővé. A teher hathat meghatározott felületre, vagy bárhol a talaj/kőzet tömegben. Egy későbbi fázisban a meglévő tehernek megváltoztatható az intenzitása, vagy akár teljesen eltávolítható a számításból.

Víz

A következő lehetőségek állnak rendelkezésre a víz figyelembe vételére:

 • A talajvíz, mint folytonos felület kerül megadásra a terepszint alatt.
 • A pórusvíznyomás értékek (vagy az Ru tényező értékei) pórusvíznyomás szintvonalak alapján kerülnek megállapításra. Az első szintvonal mindig egybeesik a tereppel, a többi bárhol elhelyezhető a tömegben. Az egyes szintvonalak között az értékek lineáris interpoláció segítségével állíthatók elő.

Az eredmények megjelenítése

A program megjeleníti a(z):

 • skalár változókat szintfelületek, vagy szintvonalak formájában (pl. a feszültségek és alakváltozások összetevői és állandóik, elmozdulások)
 • eredeti és torzult szerkezetet
 • igénybevételek eloszlását a gerendák mentén
 • alakváltozások vektorait
 • horgonyerőket

Megjeleníthetők a független változók abszolút értékei, vagy eltérésük az előző fázishoz képest.

Stabilitásvizsgálat

A program lefuttathat egy rézsűállékonyság vizsgálatot minden kivitelezési fázisban. A program fokozatosan csökkenti a talaj alapvető teherbírási paramétereit a tönkremenetelig. Ennek eredményeképp a klasszikus analitikus megoldásnak megfelelő biztonsági tényezőt kapunk.

A programot a Prágai Műszaki Egyetem építőmérnöki karának szakembergárdájával együttműködve fejlesztették. Az eredmények helyességére garancia Dr. Michal Sejnoha Ph. D. okleveles építőmérnök személye.

Többi jellemző

Oktatási anyagok

FEM program kiegészítése:

Példa a "FEM" program kimutatásaira

GEO5 FEM - Példa kimeneti dokumentum

A GEO5 eredménykimutatásának főbb előnyei

 • Egyedi kimutatás létrehozásának lehetősége a szerkezetekről
 • Cégleírás és logo hozzáadása a fejléchez
 • Képek hozzáadhatók és szerkeszthetők
 • Állandóan frissített ábrák érvényes adatokkal

Próbálja ki a GEO5 szoftvert.
Ingyenesen, megkötések nélkül!

A szoftver mobil eszközökön nem működik. Ennek ellenére tudunk küldeni letöltő hivatkozás e-mail címére.

Szüksége van további információra?

További információ az árlistában. Egyéb információért nyugodtan lépjen velünk kapcsolatba!