The link was sent to your email.

We were unable send the link to your email. Please check your email.

Szabványok a GEO5-ben

A GEO5 programokban alkalmazott alapvető geotechnikai módszerek a világon mindenhol használhatók. A legtöbb ország azonban saját szabványt és szokást alkalmaz. A GEO5 egy olyan különleges módszert kínál a szabványok alkalmazására, amely megkönnyíti a tervezők munkáját, és ezzel egy időben lehetővé teszi, hogy minden követelménynek megfeleljenek.

Try GEO5 software yourself.
For free, without analysis restrictions.

A GEO5-ben lehetősége van:

  • általános ellenőrzésre biztonsági tényezők alapján
  • általános ellenőrzésre határállapotok alapján
  • Eurocode EN 1997 szerinti ellenőrzésre, nemzeti mellékletek alapján
  • LRFD 2003, LRFD 2012 szerinti ellenőrzésre
  • nemzeti szabványok szerinti ellenőrzésre (SNIP-Oroszország, GB, Kína)

Az alapötlet az volt, hogy szétválasszuk a szabványok és elméletek megadását a tényleges szerkezet megadásától. A felhasználó először kiválasztja a saját Beállításait – a szabványt és az biztonság ellenőrzésének módját – ami minden GEO5 programban használható. Ezután a felhasználónak, bármilyen GEO5 programmal is dolgozik, nem kell többé a szabványok és a tényezők miatt aggódnia, elég, ha kiválasztja az elmentett beállítást.

A program lehetővé teszi, hogy könnyen átváltson egyik beállításról a másikra. Így az adott szerkezet ellenőrzési többféle szabvány szerint viszonylag egyszerű feladat.

A program több mint 50 féle szabvány beállítást tartalmaz (például az európai országok nemzeti mellékletei szerinti EN 1997 szabványt), vagy a felhasználó beállíthatja a saját szabványait is. Az elkészített beállításokat meg lehet osztani cégen belül, vagy elküldeni az együttműködő feleknek. .

Az alkalmazott szabványok és megoldási módszerek száma általában minden új verzióval együtt nő, a felhasználói kéréseknek megfelelően.

Using Standards and Analysis Settings (2:06)

GEO5 Standards

Take a look at work with the standards (EN 1997, LRFD and others) in the GEO5 programs. Tutorial also explain how to easily switch between them and how to define your own settings.

Try GEO5 software yourself.
For free, without analysis restrictions.

The software won't run on mobile devices. We can however send you a download link to your email.

Do you need any additional information?

Get price calculations immediately in our Shop or contact us.